SERVEF employment centre

castellón / 2005

SERVEF employment centre

castellón / 2005

txt

Apart from resolving the functional brief to provide spaces for customer service and areas for internal use, this proposal also wishes to resolve the problem of lack of space in the narrow street where this building is located. An edge-beam construction supported by the party walls of the plot permitted pillar-free floor plans, so that the ground floor is set back and free from any obstacle, extending the pavement area towards the inside of the building. This opening which seems to draw us in also organises the access and contains the building’s necessary transition space with the exterior. The envelope facing the street, made up by an outer tissue of aluminium Venetian blinds and an internal tissue of glass on wood joinery, connects the building façade with the domestic scale of the surrounding residential buildings, while offering the unified image characteristic of public buildings.

+info

client : SERVEF (valencia further education service)
head architects : marta orts – carlos trullenque
assistant architects : carlos nieto, ana ábalos

Apart from resolving the functional brief to provide spaces for customer service and areas for internal use, this proposal also wishes to resolve the problem of lack of space in the narrow street where this building is located. An edge-beam construction supported by the party walls of the plot permitted pillar-free floor plans, so that the ground floor is set back and free from any obstacle, extending the pavement area towards the inside of the building. This opening which seems to draw us in also organises the access and contains the building’s necessary transition space with the exterior. The envelope facing the street, made up by an outer tissue of aluminium Venetian blinds and an internal tissue of glass on wood joinery, connects the building façade with the domestic scale of the surrounding residential buildings, while offering the unified image characteristic of public buildings.

client : SERVEF (valencia further education service)
head architects : marta orts – carlos trullenque
assistant architects : carlos nieto, ana ábalos