extension of the deutsche schule of valencia. master plan

in progress, competition – first prize

valencia / 2015 –

extension of the deutsche schule of valencia. master plan

in progress, competition – first prize

valencia / 2015 –

txt

COMPETITION PROJECT:
MASTER PLAN FOR THE EXPANSION OF THE DSV:
For those who know the Deutsche Schule of Valencia, it is much more than just a school because they are aware of the social, sporting and cultural life that takes place on its grounds. But still, there is just one more feature that characterizes the German School of Valencia: its strong urban nature, similar to a neighbourhood, what emphasises even more its social purpose. Actually, that urban and social attribute turns this space into a place with an indisputable purpose of becoming a small city inside the city itself. Consequently, in order to plan its future, we must think in a proposal that articulates itself as an urban system, with its own streets, squares, gardens and buildings. This way, the spatial urban empathy that the original project possessed becomes reinforced.

+info

client : asociación cultural del colegio alemán de valencia
head architects : marta orts – carlos trullenque
assistant architects : ana villalba, javier garcía, jesús santamans
structural engineering : david gallardo, architect
environmental analysis : societat orgànica
services engineering : consulting de ingeniería ICA
renderings : estudio agraph

For those who know the Deutsche Schule of Valencia, it is much more than just a school because they are aware of the social, sporting and cultural life that takes place on its grounds. But still, there is just one more feature that characterizes the German School of Valencia: its strong urban nature, similar to a neighbourhood, what emphasises even more its social purpose. Actually, that urban and social attribute turns this space into a place with an indisputable purpose of becoming a small city inside the city itself. Consequently, in order to plan its future, we must think in a proposal that articulates itself as an urban system, with its own streets, squares, gardens and buildings. This way, the spatial urban empathy that the original project possessed becomes reinforced.

client : asociación cultural del colegio alemán de valencia
head architects : marta orts – carlos trullenque
assistant architects : ana villalba, javier garcía, jesús santamans
structural engineering : david gallardo, architect
environmental analysis : societat orgànica
services engineering : consulting de ingeniería ICA
renderings : estudio agraph