Slide centro AVAPACE valencia orts-trullenque Slide centro AVAPACE valencia orts-trullenque Slide centro AVAPACE valencia orts-trullenque Slide centro AVAPACE valencia orts-trullenque Slide centro AVAPACE valencia orts-trullenque

AVAPACE cerebral palsy centre

competition – mention

valencia / 2005

AVAPACE cerebral palsy centre

competition – mention

valencia / 2005

txt

Following a functional layout, as well-defined and effective as possible, this proposal reflects the desire to build a personal environment, bearing in mind that, to a large extent, the building will be the world in which its users’ lives unfold. Like a small city within a city, with their own requirements for privacy and intimacy, and preserving the complicities required by both, this building is conceived as a kind of zouk with its own streets, interior squares, green spaces, homes (each of the rooms in this centre) and communal areas (day centre). Trees, courtyards, walls, natural light, sun and pleasant materials are used to build an inhabited garden that strives to be welcoming, stimulating and capable of providing its users with a sense of wellbeing. A landscape with an atmosphere which can quietly have a positive influence on the state of mind of its users and help improve their quality of life.

+info

clients : AVAPACE (valencia cerebral palsy support association)
head architects : marta orts – carlos trullenque
assistant architects : carlos nieto, ana ábalos

Following a functional layout, as well-defined and effective as possible, this proposal reflects the desire to build a personal environment, bearing in mind that, to a large extent, the building will be the world in which its users’ lives unfold. Like a small city within a city, with their own requirements for privacy and intimacy, and preserving the complicities required by both, this building is conceived as a kind of zouk with its own streets, interior squares, green spaces, homes (each of the rooms in this centre) and communal areas (day centre). Trees, courtyards, walls, natural light, sun and pleasant materials are used to build an inhabited garden that strives to be welcoming, stimulating and capable of providing its users with a sense of wellbeing. A landscape with an atmosphere which can quietly have a positive influence on the state of mind of its users and help improve their quality of life.

clients : AVAPACE (valencia cerebral palsy support association)
head architects : marta orts – carlos trullenque
assistant architects : carlos nieto, ana ábalos