Slide hospedería herrera del duque orts-trullenque arquitectos Slide hospedería herrera del duque proyecto orts trullenque Slide hospedería herrera del duque proyecto orts trullenque Slide hospedería herrera del duque proyecto orts trullenque Slide hospedería herrera del duque proyecto orts trullenque Slide hospedería herrera del duque proyecto orts trullenque Slide hospedería herrera del duque proyecto orts trullenque Slide hospedería herrera del duque proyecto orts trullenque Slide hospedería herrera del duque proyecto orts trullenque Slide hospedería herrera del duque proyecto orts trullenque Slide hospedería herrera del duque proyecto orts trullenque Slide hospedería herrera del duque proyecto orts trullenque Slide hospedería herrera del duque proyecto orts trullenque Slide hospedería herrera del duque proyecto orts trullenque

touristic hotel

competition – second prize

herrera del duque, badajoz / 2010

touristic hotel

competition – second prize

herrera del duque, badajoz / 2010

txt

FUZZY BOUNDARIES. The proposal makes use of the duality of the site to organise both scales, by appropriating its own game rules and adapting itself as a blurred boundary between two contexts: a vague, ambiguous boundary separating the village and its surrounding landscape.
CORNERS. The access to the hotel merges with the streets leading to it, and extends them into the inside space like a natural prolongation of Calle Convento, signalled and overlooked by the presence of the church. Ruptures and changes in scale conform the entrance patio to the building, an urban corner enlivened by its more public uses and joined to contiguous buildings, particularly to the church, which is co-opted as the starting point for this new volume.
SCENIC GARDENS. The geometry of the access gives way to other geometries on the upper level, towards the southeast, where the rooms of the hotel are located, arranged on a grid of garden patios facing the landscape. Almost like farming land or crops, the rooms and their associated uses form a one-height volume that flows into the hillside, merging with its flora. The domestic character of the patios, small fragments of local flora, contrast with the imposing mountain and castle, resting on a stone outcrop, directly connecting users with rural textures, and deliberately eschewing any architectural load.

+info

client : dept of culture & tourism of extremadura
head architects : marta orts – carlos trullenque
assistant architects : carlos nieto, magdalena domoslawska

FUZZY BOUNDARIES. The proposal makes use of the duality of the site to organise both scales, by appropriating its own game rules and adapting itself as a blurred boundary between two contexts: a vague, ambiguous boundary separating the village and its surrounding landscape.
CORNERS. The access to the hotel merges with the streets leading to it, and extends them into the inside space like a natural prolongation of Calle Convento, signalled and overlooked by the presence of the church. Ruptures and changes in scale conform the entrance patio to the building, an urban corner enlivened by its more public uses and joined to contiguous buildings, particularly to the church, which is co-opted as the starting point for this new volume.
SCENIC GARDENS. The geometry of the access gives way to other geometries on the upper level, towards the southeast, where the rooms of the hotel are located, arranged on a grid of garden patios facing the landscape. Almost like farming land or crops, the rooms and their associated uses form a one-height volume that flows into the hillside, merging with its flora. The domestic character of the patios, small fragments of local flora, contrast with the imposing mountain and castle, resting on a stone outcrop, directly connecting users with rural textures, and deliberately eschewing any architectural load.

client : dept of culture & tourism of extremadura
head architects : marta orts – carlos trullenque
assistant architects : carlos nieto, magdalena domoslawska