Slide nuevo ayuntamiento almussafes orts-trullenque Slide nuevo ayuntamiento almussafes orts-trullenque Slide nuevo ayuntamiento almussafes orts-trullenque Slide nuevo ayuntamiento almussafes orts-trullenque Slide nuevo ayuntamiento almussafes orts-trullenque Slide nuevo ayuntamiento almussafes orts-trullenque Slide nuevo ayuntamiento de almussafes proyecto orts-trullenque Slide nuevo ayuntamiento almussafes orts-trullenque Slide nuevo ayuntamiento almussafes orts-trullenque Slide nuevo ayuntamiento almussafes orts-trullenque

new almussafes town hall

competition – first prize

almussafes, valencia / 2008-2010

(unbuilt project)

new almussafes town hall

competition – first prize

almussafes, valencia / 2008-2010

(unbuilt project)

txt

Beyond its public vocation, the location of the new town hall of Almussafes in the middle of the town’s parc central used intensely by the citizens makes this building an extension of the urban space, transforming it into both a stage and backdrop for activities. The proposal accepts this condition by conceptually overstepping the actual boundaries of the plot and understanding the whole park as if it were its own arena of action. Its functions are mirrored in the fragmented volumes of the building. The horizontality of ground and first floors, the most public and institutional levels, contrasts with the vertical, urban vocation of the administrative building, rising as a local landmark, while the general archive, a symbol of the town’s collective past (and considering the floodable character of the area), is differentiated as a separate volume. A large cantilever overshadows the main entrance and creates a kind of covered plaza appropriating the street.

+info

client : almussafes town council
head architects : marta orts – carlos trullenque
assistant architects : carlos nieto, magdalena domoslawska, gonzalo garcía-granero
structural engineering : david gallardo (+ diego velayos), architects
building technician : CGTÉCNICA
services engineering : GIA (luis sanchis – agustí vila)
photography : diego opazo (models)

Beyond its public vocation, the location of the new town hall of Almussafes in the middle of the town’s parc central used intensely by the citizens makes this building an extension of the urban space, transforming it into both a stage and backdrop for activities. The proposal accepts this condition by conceptually overstepping the actual boundaries of the plot and understanding the whole park as if it were its own arena of action. Its functions are mirrored in the fragmented volumes of the building. The horizontality of ground and first floors, the most public and institutional levels, contrasts with the vertical, urban vocation of the administrative building, rising as a local landmark, while the general archive, a symbol of the town’s collective past (and considering the floodable character of the area), is differentiated as a separate volume. A large cantilever overshadows the main entrance and creates a kind of covered plaza appropriating the street.

client : almussafes town council
head architects : marta orts – carlos trullenque
assistant architects : carlos nieto, magdalena domoslawska, gonzalo garcía-granero
structural engineering : david gallardo (+ diego velayos), architects
building technician : CGTÉCNICA
services engineering : GIA (luis sanchis – agustí vila)
photography : diego opazo (models)